Категорично против изпращането на оръжия са от БСП, Възраждане“ и Български

...
Категорично против изпращането на оръжия са от БСП, Възраждане“ и Български
Коментари Харесай

Депутатите решават дали България ще изпрати оръжия на Украйна

Категорично срещу изпращането на оръжия са от БСП, „ Възраждане “ и „ Български напредък “, както и президентът Румен Радев

Ще даде ли България оръжие на Украйна. Този въпрос ще дебатират и гласоподават депутатите от парламентарните комисии по външни работи и защита. Те се събират на първо взаимно съвещание след откриването на Народното събрание, а точка първа в дневния им ред са импортираните от ГЕРБ и „ Демократична България “ идентични планове за решение, съобщава .

Те плануват страната ни да подари свое остаряло въоръжение на Киев, а в подмяна да се проведат договаряния със съдружниците от НАТО то да бъде сменено със модерна техника.

Разпределението на силите в пленарната зала сочи, че плановете събират поддръжка измежду болшинството депутати. „ За “ към този момент са се оповестили както вносителите от ГЕРБ и Демократична България, по този начин и ДПС и „ Продължаваме промяната “. Категорично срещу са от БСП, „ Възраждане “ и „ Български напредък “, както и президентът Румен Радев.

За да стигнат до пленарната зала обаче плановете първо би трябвало да бъдат гласувани в отрасловите комисии през днешния ден. Очакването е за бурни разногласия сред двата политически лагера.

Също разгорещена полемика, само че по друга конфликтна тематика, се чака в комисията по правни въпроси. Тя ще разиска връщането на хартиената бюлетина, за което упорстват от БСП.

Техният план за смяна в Изборния кодекс планува да се възвърне остарялото състояние, при което жителите сами избираха дали да упражнят правото си на глас с хартиена бюлетина или машинно. Опит за връщането на хартията имаше и в миналото Народно заседание, само че тогава той не съумя.

Сега обаче има шансове така наречен хартиена коалиция на БСП, ГЕРБ и ДПС да успее, тъй като дружно имат 128 гласа. Срещу измененията в закона са от „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “, „ Възраждане “ и „ Български напредък “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР